4 Ekim 2012 Perşembe

Birbirine karşı ama aynı zamanda birlikte uyum içinde hareket edişin en güzel örneği Capoeria!













Capoeria bir brezilya dans-dövüş sanatıdır. Biraz tarihçesine değinecek olursak 16. Yüzyıl civarlarında brezilyalı köleler tarafından bulunduğunun iddia edildiğini görüyoruz. Bu köleler için capoeria ‘’özgürlüğe giden yol’’ olarak görülmüş, kendilerini zamanında bu saldırı kökenli sporla savunmuşlardır.


Dövüş sanatı değince hepimizin aklına bir anda onlarca isim gelebilir fakat capoeirayı bunlardan ayıran özellikler vardır. Estetik görünümü ve ritmik hareketleri en temel ayırıcı özellikleridir. Bu dans-dövüş sanatı kesinlikle katı formlara sahip değildir, sanki birbirine karşı ama aynı zamanda da bir bütün, birlikte hareket edişin en güzel örneğidir bence.


Bu gruplara katılanlar kendilerini bir anda birden fazla aktivite yaparken bulurlar. Mutlaka bir müzik aleti çalmak(kendi ritmik aletini yapman tercihleridir), şarkı söylemek ki bu hiç bilmediğin bir dilde de söylemeyi kapsar.





Ben çok etkileyici ve yapılası buldum bu dans-dövüş sanatını, özellikler kadınlar için vücudu müthiş şekle soktuğu söyleniyor J


Şimdide gerçekten bakalım neymiş bu capoeira.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder